Deurnestraat 22 6843PR Arnhem
+31627072452
info@eindeloosbewustzijn.nl

Yoga for Business

Yoga for Business

Steeds meer bedrijven bieden wellness programma's aan voor hun werknemers. Er word steeds meer geïnvesteerd in geluk van de werknemers. Het is niet voor niets dat yoga en mindfulness booming zijn en steeds populairder worden.

Diverse bedrijven zoals Apple, Google, Facebook maken er al langere tijd dankbaar gebruik van.

Zowel Yoga en Mindfulness hebben wetenschappelijk aangetoonde voordelen:

 • Ontspanning neemt toe, de accu wordt weer opgeladen.
 • Werknemers minder last hebben van stress.
 • Men wordt zich zelfbewuster en laat zich minder leiden door emoties.
 • Concentratie en focus neemt toe.
 • Creativiteit neemt toe.
 • Hierdoor kunnen betere beslissingen genomen worden.
 • De werksfeer verbetert.
 • Teams werken beter samen
 • Ziekteverzuim neemt af.

 

Wat de mogelijkheden zijn:

Yoga for Business kan op verschillende manieren gegeven worden.
U kunt uw medewerkers kennis laten maken met yoga in de vorm van:

 • Een structurele yoga les in de pauze voor een bepaalde tijd.
 • Een eenmalige yoga workshop van 2 uur, een dagdeel of een hele dag.
 • Een yoga cursus om de basiskennis van yoga op te doen.
 • Een yoga retraite in het weekend.
 • Een dagdeel of hele dag yoga gecombineerd met mindfulness en/of ademhalingsoefeningen.

 

Neem vrijblijvend via onderstaand formulier contact op voor meer informatie.

 

 

 

Vinyasa Yoga

Vinyasa Yoga is een dynamische Yoga vorm gebaseerd op Ashtanga Yoga waarbij veel aandacht is voor de ademhaling tijdens de houdingen. Bij Vinyasa Yoga vloeien de houdingen in elkaar over. Het is meditatie in beweging.

Deze yoga vorm zorgt ervoor dat op fysiek vlak je flexibiliteit toeneemt en je spierkracht ontwikkelt.
Op mentaal vlak zorgt het voor een verbeterde concentratie en focus.
Je wordt bij Vinyasa Yoga fysiek en mentaal uitgedaagd je grenzen te verkennen.
Een goede ademhaling en meditatie zal voor meer rust, ontspanning en energie zorgen. Hierdoor voel je je lekker in je vel.

Wat houd Yoga precies in?

'Yoga' betekent 'Verbinding'. Verbinding tussen lichaam en geest.
Die verbinding die is bij de moderne mens vaak niet optimaal. We leven meer in ons hoofd dan in ons lichaam. Met behulp van yoga kunnen we die balans herstellen. Yoga gaat verder dan alleen maar bewegen van de ene houding naar de andere houding.

Al duizenden jaren wordt Yoga beoefend. Traditioneel was het mondeling onderricht dat van meester op leerling werd doorgegeven. 2200 jaar geleden werden de geschriften op papier vastgelegd. Deze geschriften worden de Yogasoetra’sgenoemd. Volgens de traditie zijn ze gecomponeerd door de Indiase geleerde en filosoof Patanjali.

Uit deze Soetra’s blijkt al snel dat het bewegen van de ene houding (Asana) naar de andere maar een klein aspect is van de hele yoga filosofie. De Yogasoetra’s bieden je een pad aan dat je bevrijdt van lijden en je juist leidt naar een staat van gelukzaligheid, van heelheid.

Yoga gaat vooral ook over bewustwording. Bewustwording van je fysieke, mentale, emotionele en spirituele lagen. En Yoga gaat ook over ontspanning. Na inspanning komt ontspanning. Iedere yoga les wordt afgesloten met diepe ontspanning.

Op de yoga mat beoefenen we de Asana’s (de houdingen) die ons lichaam en geest weer in evenwicht brengen. De houdingen zorgen ervoor dat onze organen, gewrichten, klieren, bloedvaten, zenuwstelsel, etcetera beter gaan functioneren.

Yogahoudingen worden uitgevoerd met een gecontroleerde ademhaling. Deze combinatie zorgt ervoor dat ons zenuwstelsel in balans komt en meer ontspant, waardoor het lichaam wordt opgeladen en beter herstelt.

Het gevolg is dat je je niet alleen lichamelijk fitter voelt, maar dat je ook emotioneel en mentaal meer in balans komt.

Yoga is in wezen meditatie in beweging.

Je traint niet alleen je fysieke lichaam maar ook je aandacht. Door je aandacht te richten op je lichaam en ademhaling kom je in het hier en nu (uit je gedachtewereld). Hierdoor ervaar je al meer innerlijke rust.

Vanuit dit hier en nu observeren we gedurende de hele les wat er zich in het lichaam en de geest afspeelt. Ons innerlijke bewustzijn neemt hierdoor toe, we gaan lichamelijke gewaarwordingen eerder opmerken, maar ook wat er zich in onze gedachtewereld afspeelt.  Op deze manier krijgen we meer inzicht krijgen in de wisselwerking tussen denken en voelen. Door de toename van ons (lichamelijke) bewustzijn zijn we eerder in staat signalen van stress en vermoeidheid te herkennen.