Stroopkriekstraat 16 6515CP Nijmegen
+31627072452
info@eindeloosbewustzijn.nl

Verbindende Communicatie

Verbindende communicatie, ook wel geweldloze communicatie genoemd is een communicatiemodel met de intentie om vanuit mededogen te -leren- spreken en luisteren welke ontwikkeld is door Marshall Rosenberg.

Communicatie gaat in feite over verbinding. Verbinding tussen jou en de ander. Taal lijkt hier de verbindende factor. Lijkt, omdat communicatie op meerdere niveaus afspeelt. We zijn ons niet altijd bewust dat onze waarneming, gevoelens, en behoeftes een bijzonder grote rol spelen in die communicatie. We pikken die signalen onbewust op, maar echt snappen en doorzien hoe het precies werkt doen de meeste van ons niet. De focus ligt doorgaans vaak op de gesproken woorden, waardoor er maar al te vaak misvattingen ontstaan. We begrijpen de ander niet, en de ander voelt zich ondanks zijn schijnbaar duidelijke taal onbegrepen. Conflicten zijn dan bijna onvermijdelijk.

Waar begint het?

Verbindende communicatie begint allereerst met in verbinding zijn met jezelf, en van daaruit verbinding maken met de ander. In verbinding zijn met jezelf betekend hier, dat je je bewust bent van je waarneming, oordelen, gevoelens en behoeften. Het begint dus met zelfbewustzijn.

Door de verbindende communicatie methodiek krijg je inzicht in de samenhang tussen je waarneming, oordelen, gevoelens en behoeften. Waardoor je als vanzelf verantwoording gaat nemen voor je ervaring op dat moment, in plaats van daar de ander verantwoordelijk voor te maken. Door inzicht te krijgen hoe deze processen in jezelf functioneren ga je die processen ook bij anderen doorzien. Hierdoor verloopt de communicatie ontwapenend, doeltreffend en verbindend.

Verbindende communicatie is gebaseerd op NVC (Non Violent Communication) en is de taal van het hier en nu. Waarbij eenieder verantwoordelijkheid neemt voor zijn, haar eigen aandeel in het gesprek. Een leven in verbinding zorgt ervoor dat we ons veilig voelen, het werkt stress verlagend en is een belangrijke factor voor ons welzijn en geluk.

De praktijk.

Theorie, methodieken zijn belangrijk. Echter zeker zo belangrijk is je eigen onderzoek: zelf ontdekken en experimenteren onder deskundige begeleiding. Om die reden werken we graag met de Verbindende Communicatie dansvloeren. Door letterlijk de stappen van de methodiek samen te doorlopen, krijg je veel meer inzicht in de theorie, de methodiek en ervaar je wat deze manier van communiceren voor jou, voor jullie oplevert in de dagelijkse praktijk.

Wij bieden workshops waarbij theorie en praktijk worden afgewisseld.
De workshop wordt afgestemd op uw wensen en kan een dagdeel of hele dag duren.

Neem vrijblijvend via onderstaand formulier contact op voor meer informatie.