Deurnestraat 22 6843PR Arnhem
+31627072452
info@eindeloosbewustzijn.nl

Mindfulness, Coaching, Persoonlijk Leiderschap en Yoga

Wat hebben Mindfulness, (Wandel) Coaching, Persoonlijk Leiderschap Training of  Yoga jou te bieden?

Mindfulness, (Wandel) Coaching, Persoonlijk Leiderschap Training en Yoga zijn methoden die je helpen bewuster te worden. Bewust worden van de patronen die stress en beperkingen veroorzaken én tegelijkertijd bewust worden van het veld van eindeloze mogelijkheden dat zich opent als beperkende gewoontepatronen worden losgelaten.

Heb je last van stress, onrust of pieker gedachten?  Heb je moeite je emoties onder controle te houden? Ben je aan het overleven in plaats van te leven en ervan te genieten? Heb je regelmatig het gevoel dat het je allemaal teveel wordt? Ervaar je veel spanning? Dat is helemaal niet vreemd.

Volgens onderzoek ervaart 88% van de Nederlanders stress en 1 op de 7 Nederlanders krijgt een burn-out. Hoe komt dat? Tijden veranderen razendsnel. Volgens de hedendaagse wetenschap krijgt de moderne mens momenteel in één week tijd evenveel prikkels te verwerken als een mens 150 jaar geleden in een heel mensenleven te verwerken had. Ons brein kan het simpelweg niet aan. We worden overprikkeld waardoor ons stress systeem overuren maakt. De balans tussen inspanning en ontspanning is vaak ver te zoeken.

Eindeloos Bewustzijn bied verschillende methoden aan om de balans op verschillende vlakken te herstellen. Alles valt en staat bij bewustzijn. Daarom bieden we verschillende trajecten aan die je bewustzijn vergroten, de balans tussen lichaam en geest optimaliseren en je vitaliteit naar een hoger plan te brengen.

Welke methode past bij jou?

Ben jij graag buiten en in beweging? Wil je meer energie en meer rust in je hoofd? Dan zijn de MindfulWalk en MindfulRun 5-weekse cursussen iets voor jou!

Wil je werken aan je vitaliteit, meer energie hebben, je bewuster worden en tegelijkertijd werken aan je persoonlijke ontwikkeling? Dan kun je kiezen voor een wandelcoaching traject waarbij jij bepaald waar we aan gaan werken.

Is vitaliteit geen issue, maar wil je wel je bewustzijn vergroten en je persoonlijke leiderschap kwaliteiten verder ontwikkelen? Dan is de Mindfulness Based Emotional Intelligence (MBE) training iets voor jou!

 

 

Van al deze methoden is aangetoond dat ze ontspanning brengen. Dat alleen al is fijn, maar het levert je nog veel meer op. Vooral inzicht. Inzicht in jezelf, inzicht in onbewuste patronen die telkens weer voor dezelfde ervaringen zorgen. Inzicht in het verband tussen gedachten, emoties en gedrag.

Mindfulness is een zeer geschikte methodiek om bewuster te zijn. Het helpt je om meer in het huidige moment te zijn, in verbinding met je gevoel, meer in je lijf en minder in je hoofd.

MBE is een persoonlijk leiderschap training die mindfulness, hersenwetenschap en Emotionele Intelligentie combineert. Dit MBE programma is oorspronkelijk ontwikkeld door Google in samenwerking met hersenwetenschappers van Stanford University, mindfulness specialist John Kabat-Zinn en Emotionele Intelligentie specialist Daniel Goleman.

Emotionele Intelligentie, ofwel Persoonlijk leiderschap, bestaat volgens Daniel Goleman uit de volgende vaardigheden: zelfbewustzijn, zelfmanagement, motivatie, empathie en sociale vaardigheden. Mindfulness is de rode draad van de MBE training en deze emotionele intelligentie vaardigheden komen als thema per week aan bod.

Wat leveren deze methodieken je op?

Wetenschappelijk publicaties over Mindfulness meditatie en yoga tonen aan dat het beoefenen ervan resulteert in:

- Beter omgaan met stress, meer ontspanning
- Minder malende gedachten, meer rust in het hoofd
- Verbetering van concentratie en focus
- Creativiteit neemt toe
- Toename van veerkracht
- Zelfvertrouwen neemt toe, angsten en onzekerheden verminderen
- Meer empathie, verbeterde sociale vaardigheden en betere omgang met anderen
- Bewuster en gelukkiger leven
- In staat betere keuzes te maken waardoor algehele gezondheid en welzijn verbeteren.

 

Twijfel je of een meerweekse cursus of training iets voor jou is? Kom naar een van de clinics of workshops om te ervaren wat MindfulRun, MindfulWalk, MBE of Yoga voor je kan betekenen.

 

 

Klik hier om te kijken of je kosten kunnen worden vergoed.