Deurnestraat 22 6843PR Arnhem
+31627072452
info@eindeloosbewustzijn.nl

Mindfulness Based Emotional Intelligence for Business

Mindfulness Based Emotional Intelligence (MBE)

De wereld verandert in een razend tempo. Dit uit zich op verschillende manieren. We zien dat organisaties voor twee belangrijke uitdagingen staan. Enerzijds worden er nieuwe competenties gevraagd van alle leden van de organisatie, anderzijds zien we dat steeds meer medewerkers de negatieve gevolgen ondervinden van stress. Ons mindfulness for business programma heet Mindfulness Based Emotional Intelligence (MBE) en is een persoonlijk leiderschap training. Het is een unieke combinatie van Mindfulness, Emotionele Intelligentie en hersenwetenschap waarmee deze training zich van andere mindfulness trainingen onderscheid. Door de wetenschappelijk onderbouwing is het ontdaan van alle zweverigheid.

Wat MBE is en waar het vandaan komt.

Het Mindfulness Based Emotional Intelligence (MBE) programma is oorspronkelijk ontwikkeld door Google in samenwerking met hersenwetenschappers van Stanford University, mindfulness specialist John Kabat-Zinn en Emotionele Intelligentie specialist Daniel Goleman.

MBE is zich sinds 2009 in rap tempo in de corporate wereld aan het verspreiden. Bedrijven als SAP, LinkedIn, Danone, General Motors, om er maar een paar te noemen, bieden het MBE programma aan hun medewerkers aan. SAP heeft zelfs een eigen Global Mindfulness afdeling opgericht met eigen trainers. Dit zou niet gedaan worden als er geen return on investment is.

Wat is het resultaat van MBE.

De MBE Training pakt de eerder genoemde uitdagingen namelijk van beide kanten aan door het (door-) ontwikkelen van Emotionele Intelligentie bij uw personeelsleden. Emotionele Intelligentie, ofwel persoonlijk leiderschap, bestaat volgens D. Goleman uit de volgende pijlers: zelfbewustzijn, zelfmanagement, motivatie, empathie en communicatie vaardigheden. Dit leidt tot meer creativiteit, verhoogde motivatie, verbeterd probleemoplossend vermogen en beslisvaardigheden en beter kunnen samenwerken; een belangrijke basis voor alle 10 door het World Economic Forum genoemde compenties.

Een mooie bijkomstigheid is dat dit uw personeelsleden ook helpt bij toename van geluk, succes en algeheel welzijn. Het goede nieuws is dat Emotionele intelligentie getraind kan worden, de basis daarvoor is Mindfulness.
Bovendien is mindfulness ook een ultieme stressverlichter, omdat het iemand uit de ‘vecht-of-vlucht’ modus haalt en in een ontspannen staat van mentale helderheid en kalmte brengt. Mindfulness is een goede methodiek voor ziektepreventie.

Deze training is speciaal ontwikkeld voor het Nederlands bedrijfsleven en is gebaseerd op de training die binnen Google en andere grote organisaties wereldwijd wordt gegeven. MBE is geen therapeutisch programma maar een optimalisatie programma. Het programma is een enorme vlucht aan het nemen in het internationale bedrijfsleven en nu ook in Nederland.

Wetenschappelijk publicaties tonen aan dat mindfulness meditatie o.a. resulteert in:

– Beter omgaan met stress, meer ontspanning
– Minder malende gedachten, meer rust in het hoofd
– Verbetering van concentratie en focus
– Creativiteit neemt toe
– Toename van veerkracht
– Zelfvertrouwen neemt toe, angsten en onzekerheden verminderen
– Meer empathie, verbeterde sociale vaardigheden en betere omgang met anderen
– Bewuster en gelukkiger leven
– In staat betere keuzes te maken waardoor algehele gezondheid en welzijn verbeteren.

Het MBE programma kan worden ingezet voor:

– Vitaliteit en duurzame inzetbaarheid
– Burn-out en ziekteverzuim preventie
– Bevordering van de communicatie en samenwerking
– Bevordering van weerbaarheid, efficiëntie en innovatie
– Persoonlijke ontwikkeling
– (Persoonlijk) Leiderschap

Eindeloos Bewustzijn bied bedrijven Mindfulness Introductie Workshops en 6 weekse MBE trainingen aan.

 

 

Mindfulness Based Emotional Intelligence for Business