Deurnestraat 22 6843PR Arnhem
+31627072452
info@eindeloosbewustzijn.nl

6-weekse MBE training

6 weekse MBE TRAINING

 Mindfulness Based Emotional intelligence

Binnen veel organisaties zien we twee belangrijke uitdagingen. Enerzijds worden er nieuwe competenties gevraagd van alle leden van de organisatie. Anderzijds ondervinden medewerkers stress, waardoor ze tegen burn-out aanhikken en steeds minder betrokken zijn bij de organisatie.

Als u dit herkent, is de MBE training echt wat voor uw organisatie.

Deze MBE training pakt deze uitdagingen namelijk van beide kanten aan door het ontwikkelen van Emotionele Intelligentie. Emotionele Intelligentie, ofwel zelfregie bestaat volgens emotionele intelligentie specialist Daniel Goleman uit de volgende vaardigheden: zelfbewustzijn, zelfmanagement, motivatie, empathie en sociale vaardigheden. Mindfulness is de rode draad van de MBE training en deze emotionele intelligentie vaardigheden komen als thema per week aan bod.

Het resultaat van de training is: meer creativiteit, verbeterde motivatie, verbeterd probleemoplossend vermogen en besluitvaardigheden en beter kunnen samenwerken. Een belangrijke basis voor alle 10 genoemde competenties.
Een mooie bijkomstigheid is dat het de medewerkers ook helpt bij toename van geluk, succes en algeheel welzijn.
Emotionele intelligentie kun je traininen doormiddel van mindfulness meditatie.

Mindfulness meditatie is de perfecte tool om zelfbewustzijn te ontwikkelen; de basis voor de ontwikkeling van emotionele intelligentie. Zonder zelfbewustzijn kunnen de andere vaardigheden niet tot volledige ontplooiing komen.

Daarnaast is mindfulness ook een ultieme stressverlichter, omdat het de persoon uit de vecht-of-vlucht-modus haalt en deze in een ontspannen staat van mentale helderheid en kalmte brengt.
Deze training is speciaal ontwikkeld voor het Nederlands bedrijfsleven en is gebaseerd op de training die binnen Google en andere grote organisaties wereldwijd wordt gegeven.

In deze 6-weekse training leren deelnemers begeleid - in groepsverband - wat mindfulness meditatie is, wat dit doet, waarom het zo werkt, hoe men dit uitoefent en hoe men mindfulness meditatie in het dagelijks leven kan integreren. Men leert wat het belang is van emotionele intelligentie en hoe dat verder ontwikkeld kan worden. De sessies bestaan uit: De nieuwste inzichten uit de hersenwetenschap en positieve psychologie en hoe medewerkers deze in de praktijk van alle dag kunnen brengen door te oefenen en experimenteren onder deskundige begeleiding.

Praktisch:

  • Het traject bestaat uit 6 sessies van 3 uur.
  • Groepsgrootte: minimaal 8, maximaal 14 deelnemers (14 deelnemers per trainer)
  • Deelnemers worden tussentijds gestimuleerd door middel van e-mails met artikelen, video’s en weblinks
  • De MBE-training kan incompany gegeven worden.
  • De training kan op maat gemaakt worden aan de wensen van de opdrachtgever.
  • Vervolg- en verdiepings-trajecten zijn mogelijk.
  • Individuele (wandel) coaching behoort tot de mogelijkheid

Neem vrijblijvend via onderstaand formulier contact op voor meer informatie.